Waaljutters: Samen zwerfafval te lijf op 21 juni

 

Met zoveel mogelijk mensen Nijmegen een stukje schoner maken. Dat is het doel van de Green Capital Challenge ‘Nijmegen raapt het in één keer op!’. Green Capital Challenges Nijmegen daagt samen met Dar alle inwoners van Nijmegen uit om op woensdag 21 juni tenminste één stuk zwerfafval op te ruimen.  Dit is een kleine moeite, maar heeft een groot effect. IVN Waaljutters steunt dit initiatief van harte, daarom vertellen we je er graag wat meer over.

Maak een zwerfie en win
Wie meedoet en een zwerfie maakt, dat is een foto van jezelf met het stuk zwerfafval dat je hebt opgeruimd, maakt kans op een diner voor twee of een bezoek aan een escaperoom in Nijmegen. Deel die foto op social media en vermeld #zwerfie en #nijmegen en ding zo mee naar deze prijzen.

Kleine moeite, groot effect
Het doel van de uitdaging is dat alle Nijmegenaren op de langste dag van het jaar in ieder geval één stuk zwerfafval opruimen.  Een stuk zwerfafval oprapen is voor een individu een kleine moeite maar als men het allemaal tegelijk doet heeft het een groot effect: in één dag tijd 160.000 stuks zwerfafval in Nijmegen minder. De kracht van één, wordt de kracht van velen. Een schonere stad kost op deze manier weinig moeite. Nu is zwerfafval nog de vaakst gemelde klacht bij Nederlandse gemeentes. Green Capital Challenges wil inwoners bewust maken dat we een schonere stad zelf in de hand hebben.

Iedereen een Wijkheld!
Flesjes, blikjes, snoeppapiertjes en ander zwerfafval, kom je helaas nog veel tegen. Het hele jaar door al helpen er daarom jongeren onder begeleiding van volwassenen mee aan het opruimen van zwerfafval. Deze vrijwillige opruimers noemen we Wijkhelden. Met deze uitdaging wil Green Capital Challenges alle Nijmegenaren voor één dag uitroepen tot Wijkheld. Ook Nijmegenaren als Pieter Derksen, Ad Lansink en Nijmeegse Annie doen mee en ruimen op woensdag 21 juni een stuk zwerfafval op. Ruim bijvoorbeeld op als je hardloopt, boodschappen doet, naar school loopt, je auto parkeert of als je de bus uitstapt.

Inspiratie
De ‘Green Runner Movement’, een initiatief van Nijmegenaar Jan Fokke Oosterhof en de ‘zwerfie’ van Stichting Klean vormden de inspiratie voor deze Green Capital Challenge.

Meer informatie over ‘Nijmegen raapt het in één keer op!’ vind je op www.greencapitalchallenges.nl.

http://waaljutters.nl/samen-zwerfafval-lijf-op-21-juni/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s