Partners

JIMINI’S eetbare insecten

imagesWij zijn Jimini’s en wij willen de wereld (een klein beetje) veranderen, door te beginnen met het stap voor stap introduceren van een gezonde en duurzame bron van voedingsstoffen in ons dieet, eetbare insecten.

Als Green Runner ben ik ambassadeur van de mooie producten van Jimini’s en daag ik elke runner uit om insecten te eten en daarmee duurzaam te eten!

Lees meer over dit mooie bedrijf en neem contact op met Evelien Donkers>>

Gemeente Nijmegen

Nijmegen European Green CapitalNijmegen is verkozen tot European Green Capital 2018. Een jaar lang zijn we de duurzame hoofdstad van Europa. De gemeente organiseert een aantal Green Capital Challenges om haar burgers tot duurzaam gedrag te verleiden. De Green Runner Movement is een van de initiatieven binnen de afval-challenge. Op 21 juni – de langste dag van het jaar – proberen we samen, net als in 2017, alle inwoners van Nijmegen te verleiden 1 stuks afval te rapen met de actie ‘Nijmegen bukt en raapt het in een keer op‘. De bijdrage van de Green Runner Movement bestaat uit het ‘boegbeeld zijn’, pitchen tijdens de lancering van het jaar en een bijdrage aan het duurzaamheidscafe afval.

Gemeente Lingewaard

Gemeente-Lingewaard-logo-1Een betere wereld begint voor je deur. Zo besloot ik de gemeente Lingewaard te benaderen om te kijken of ik op scholen kan vertellen over de plastic soup en kinderen kan inspireren om afval te rapen. Kinderen zijn immers de meest gepassioneerde klimaatambassadeurs. Binnen no-time zat ik met de juiste mensen aan tafel en we gaan samenwerken. Ik word uitgenodigd als gastspreker/gastdocent, om de leerlingen te enthousiasmeren en om ze bekend te maken met het probleem. Daarnaast zal ik hardloopgroepjes en bootcampgroepen tijdens een ‘startbijeenkomst zwervuilbrigades’ komen enthousiasmeren om zwerfvuil op te ruimen.

Night Run Festival

Stichting 024 SportMomenteel wordt actief gebrainstormd met de Stichting 024 Sport. Stichting 024 Sport is de organisatie achter The Night Run Festival, Eiland Run, Bruggenloop Nijmegen en City Trail Nijmegen. Vier hardloopevenementen in Nijmegen. De stichting kwam met het initiatief om een nieuw event te organiseren waarbij lopers al rennend de stad gaan opruimen. Supertof dat deze organisatie daar zo voor open staat en met het initiatief kwam!