21 jan 2018 – Pitch op lancering European Green Capital Nijmegen

Nijmegen is verkozen tot Eur20180120_131431opean Green Capital 2018. Na steden als Kopenhagen, Bristol en Hamburg is Nijmegen de eerste Nederlandse stad die de eretitel Groene Hoofdstad van Europa mag dragen!

We vieren dat met Wondertuin: een driedaags festival rond het thema duurzaamheid. Voor alle doelgroepen, jong en oud. Inspirerend, zinnenprikkelend én dansbaar.

Wondertuin laat zien waarom Nijmegen deze titel heeft verdiend en hoe ze deze het komend jaar verder inhoud wil geven. We onderstrepen de universele noodzaak van duurzaamheid met mooie verhalen en zetten nationale én lokale initiatieven in het licht. We laten zien dat duurzaam leven niet iets is voor een ander, maar een inspirerende uitdaging kan zijn voor iedereen.

Bijzonder is dat ik na afloop van het geven van mijn pitch een plastic doosje krijg met chocolade erin, veel wegwerpverpakking dus. Tevens een welgemeend excuus van de uitreikende projectmedewerker met de opmerking dat ze het zo niet besteld hadden bij de leverancier. Ik kan er een cynische Tweet aan wagen, maar gezien de excuses die ermee gepaard gaan, laat ik het erbij zitten.

Stadskrant Nijmegen doet dat duidelijk niet:

2018-03-20_1946